2016. március 23., szerda

Gondolatok az örök életről

Júdás levél:1:3 Szeretteim, mivelhogy minden igyekezettel azon vagyok, hogy írjak néktek a közös üdvösség felől, kénytelen voltam, hogy intőleg írjak néktek, hogy tusakodjatok a hitért, amely egyszer a szenteknek adatott.

Néhány gondolat az örök életről:

1. A hitetlenség a körülményekre néz, és nem veszi komolyan sem Isten kívánalmait, sem Isten ígéreteit.
2. A vallásosság komolyan veszi Isten kívánalmait, de nem veszi komolyan Isten ígéreteit.
3. A hit Isten ígéreteire néz, komolyan veszi, megragadja azokat, ezzel lehetővé teszi, hogy Isten csodákat tegyen, ezáltal betölti Isten kívánalmait.

Vonatkoztassuk ezt az örök életre:

1. A hitetlenség ezt mondja: "Örök élet nem létezik"
2. A vallásosság ezt mondja: "Örök életem lesz, ha megteszem ezt, meg ezt, meg ezt..."
3. A hit ezt mondja: "Örök életem VAN, mert Isten, aki nem hazudik megígérte!"

Csak képzeld el a következő történetet:

Egyszer csak megjelenik Jézus a hálószobádban, és bebizonyítja valahogyan, hogy biztosan Ő az, semmi kétséged nincs, ez biztosan Jézus, nem tévedsz, és ez a VALÓSÁG is. Rád néz, majd így szól: "Édes bárányom, azért jöttem, hogy elmondjam neked, TE NEM FOGSZ ELVESZNI, velem leszel a paradicsomban!" Majd eltűnik. Te pedig hinnél neki...

Mi történne, ha ezután azt olvasnád a bibliádban, amiről tudod, hogy minden szava igaz, hogy " Csak az fog üdvözülni, aki lefutja a maratont 10 másodperc alatt"

Kételkednél ekkor az üdvösségedben???? Á, dehogy is! Ekkor ez a 10 másodperces maratonfutás már nem fenyegetően hatna rád, hanem nagyon belelkesednél. "De jó, én rövidesen lefutom a maratont 10 másodperc alatt, hogy fognak csodálkozni, amikor meglátják!!!!!!  Hallelujah :)))))))))))

Mi történne ezután, ha azt olvasnád, hogy az élet könyvéből kitörölheti Jézus azok nevét, akik nem győznek. Zavarná ez a nyugalmadat??? Á, egyáltalán nem, mert tudnád, hogy ez nem rád vonatkozik, hiszen neked Jézus MÁR kijelentette, hogy nem fogsz elveszni.

A helyzet az, hogy Jézus megjelent, és a következő kijelentéseket tette:
Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

Ennek Jézus a garanciája. Ő ezért jött, hogy ne vesszünk el, és akik (IGAZI, VALÓDI) hitre jutnak, azok nem is fognak:

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.Hiszen ezért kaptuk Jézust, hogy el ne vesszünk, és a küldetés sikerrel járt!!!

És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

Amikor ezt elhiszi valaki, akkor megnyugszik, biztonságban érzi magát és megtelik a szíve hálával.

Az üdvbizonyosságra elemi szüksége van egy kereszténynek:

I. Thessalonika levél:5:8 Mi azonban, akik nappaliak vagyunk, legyünk éberek, felöltözvén a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe.
I. Péter levél:1:13 Annakokáért felövezvén elmétek derekait, mint józanok, tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet a Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen.
I. János levél:5:11 És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van.

I. János levél:5:13 Ezeket írtam néktek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higyjetek az Isten Fiának nevében.

Amíg azonban nem lépsz a hit útjára, és nem kezdesz el bízni VÉGRE Isten ígéreteiben, addig nem lehetsz benne biztos, hogy ezek az ígéretek rád vonatkoznak, mert az ígéretek CSAK a hívőké. Csakis HITTEL vagy képes belépni a Mennybe, Isten természetfeletti javainak a birodalmába. Amíg nem hiszed el neki az ígéreteit, szükséged van a Biblia kívánalmaira is, mert ezek megítélnek, és jelzik Neked, hogy valami még nincsen rendben veled, jelzik, hogy tovább kell keresned, míg rátalálsz a HIT útjára.

Amikor azonban rátalálsz, már nem lesz kérdés a számodra, hogy örök életed van-e. Belépsz ezzel Isten nyugalmába, és békességed lesz, nem fogsz aggódni a jövőd miatt.

Ézsaiás könyve:28:16 Ezért így szól az Úr Isten: Ímé, Sionban egy követ tettem le, egy próbakövet, drága szegletkövet, erős alappal, aki benne hisz, az nem fut!

Tudom, hogy sokan azt mondják, hogy a szabad akaratunk miatt kieshetünk a kegyelemből, de nincs igazuk.
Egyrészt igazuk van, de mégsincs igazuk. A Mennyben, amikor fent leszünk, akkor is bármikor bárki elfordulhat majd Istentől elvileg... De tudjuk, hogy "nem lesz kétszer veszedelem". Mégsem fog senki elfordulni.

Ha a mi szívünk újjászületik hit által, mi sem akarunk kiesni majd a kegyelemből. Ha pedig elbotlunk, az új természetünk miatt, ami isteni természet, nem fogjuk jól érezni magunkat a bűnben, és visszatérünk az atyánkhoz.

"Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, aki örökké való Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja a ti lelkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek."

"Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele." Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése